Ny VD och styrelseordförande i Pumped Hydro Storage

Styrelsen för Pumped Hydro Storage Sweden AB har beslutat att utse Thomas Johansson till ny VD fr o m 1 januari 2020. Samtidigt passade styrelsen på att utnämna bolagets grundare och nuvarande VD, Otto Werneskog, till ny arbetande styrelseordförande. Avgående ordförande Jan Lundberg kvarstår i styrelsen.

Bild: Thomas Johansson

Thomas Johansson har bl a lång internationell erfarenhet från ledande positioner i flera av ABBs teknikintensiva projektverksamheter i divisionen Power Grids. Thomas ledde även säljteamet när ABB vann ordern på världens största Battery Energy Storage System (BESS) till Fairbanks, Alaska samt var djupt engagerad i utvecklingen och marknadsintroduktionen av ABBs HVDC och SVC Light teknik.

Samtidigt passade styrelsen på att utnämna bolagets grundare och nuvarande VD, Otto Werneskog, till ny arbetande styrelseordförande. Avgående ordförande Jan Lundberg kvarstår i styrelsen.

”Det känns både tryggt och glädjande att lämna över ordförandeklubban till Otto, som varit med från början, samt att få in ytterligare industriell erfarenhet med Thomas. Tidpunkten för denna upprampning är väl vald med tanke på den ökande andelen grön el och det snabbt växande behovet att storskalig energilagring.”, säger Jan.

Bild: Otto Werneskog

”Efter förstärkningen av styrelsen tidigare i höst är steget med Thomas som ny VD helt rätt. Hans ledarskap, projekterfarenheter och affärsmässighet passar utmärkt för bolagets kommande fas”, säger Otto.

”Med ödmjukhet inför det förtroende styrelsen givit mig är det mycket stimulerande att axla VD-rollen efter Otto. Pumped Hydro Storage kommer spela en vital roll i energiomställningen, tidpunkten för satsningen är perfekt och det är mycket inspirerande att kunna bidra aktivt till att lösa den största utmaning samhället någonsin stått inför”, säger Thomas.

För ytterligare information kontakta:

Tillträdande styrelseordförande, Otto Werneskog, +46 70 628 0193, otto@pumpedhydro.se

Tillträdande VD, Thomas Johansson, + 46 70 696 7800, thomas@pumpedhydro.se

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fler inlägg

Meet Pumped Hydro’s Mikael Bergmark

Meet Pumped Hydro’s energy market analyst Mikael Bergmark, who gives his thoughts on what sustainability really is about, and about the prerequisites for the energy

Storage enables energy transition

A cornerstone of energy transition is the replacement of fossil-based energy sources with renewables. At the same time, the electrification of society including transportation and

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *